درحالیکه حیاتوحش منطقه بصیران شهرستان اقلید با رشد چشمگیری روبرو است، کمبود نیروهای محیطبان و عدم همکاری ۲ نهاد متولی، آینده این زیستگاه ارزشمند را با ابهام مواجه کرده است.
به گزارش اختصاصی صبح اقلید، منطقه شکار ممنوع بصیران با ۹۲ هزار هکتار وسعت، در چهارکیلومتری شرق شهرستان اقلید قرار گرفته است که به دلیل وجود گونههای نادر گیاهی و جانوری، از مناطق پراهمیت و از ارزشمندترین زیستگاههای حیاتوحش ایران به شمار میرود.
از جمله گونههای گیاهی حاضر در منطقه میتوان به دامنه، انواع گون، خارشتر، کما، علف مار، گلرنگ، تاتوره، میخک، فرفیون، لاله واژگون، شاهتره، کلاغک، پنیرک، لاله، بنفشه و اسپند اشاره کرد.همچنین برخی از گونههای جانوری ساکن در بصیران نیز شامل کل و بز، قوچ و میش، روباه، آهو، پلنگ، گرگ، خرگوش، تشی، کفتار، شغال و پرندگانی مانند کبک، تیهو، دلیجه، سارگپه معمولی، بحری، بلدرچین، طرقه، چکاوک، دمجنبانک ابلق، سنقر گندمزار و انواع پرندگان مهاجر نظیر درنا، اردک و انواع مرغابی سانان میشود.
حجتالاسلام مجید گشول، امام جمعه شهرستان اقلید نیز در خطبههای نماز جمعه هفته گذشته به اهمیت حفاظت از این منطقه اشاره کرد و خوهستار توجه ویژه به آن شد.
سه محیطبان برای ۹۲ هزار هکتار!
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اقلید در گفتگو با خبرنگار فارس به سرشماری حیاتوحش این منطقه در آذرماه سال جاری اشاره کرد و گفت: در پایش انجام شده گونههای شاخص پستانداران مانند کل و بز، قوچ و میش با برنامهریزیهای منظم و حضور کارشناسان، محیطبانان و انجمنهای محیط زیستی شهرستان برای رشد یا کاهش جمعیت حیاتوحش و بررسی کیفیت زیستگاهها تحت ارزیابی قرار گرفتند.
علیبخش نجاتی افزود: بنا بر آمار و اطلاعات بهدست آمده در پایان سرشماری، حیاتوحش منطقه بصیران رشد صعودی داشت که این موضوع بیانگر امنیت زیستگاه و فراهمشدن شرایط زادوولد و تکثیر گونههای حیاتوحش در این منطقه است.
وی در خصوص ارتقاء این منطقه از شکار ممنوع به منطقه حفاظت شده که خود میتواند سبب افزایش امنیت و افزایش گونههای جانوری شود؛ گفت: در سال گذشته پیگیریها و مکاتبات لازم از سوی شهرستان جهت ارتقاء این منطقه صورتگرفته که تا کنون نتیجهای حاصل نشده است.
نجاتی به همکاری نکردن ۲ نهاد در ارتقاء منطقه اشاره و بیان کرد: ارتقاء این منطقه به حفاظت شده نیازمند استعلام و موافقت ۲ ارگان منابع طبیعی و صمت است که پیگیریها به سطح کلان کشوری رسیده؛ ولی این ۲ نهاد تاکنون پاسخی به سازمان حفاظت محیطزیست کشور ندادهاند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست اقلید با اشاره به تعداد حداقلی نیروهای محیطبان در این منطقه، گفت: در حال حاضر در این منطقه ۳ نفر محیطبان در کل حوزه شهرستان حضور دارند که کار حفاظت را انجام میدهند و ارتقاء منطقه شکار ممنوع بصیران به منطقه حفاظت شده کمترین پاداش به تلاش چندین ساله محیطبانان است که خواستار تسریع در انجام این فرایند هستیم.
انتهای پیام/