لطفا کمی منتظر بمانید ...

×
Generic selectors
Exact matches only
جستجو در عنوان
جستجو در محتوا
جستجو در پست ها
جستجو در صفحات

سر تیتر خبرها

صفحه اصلی › › دوران امام هادی و مسئله مهم امام‌شناسی

۱۶دی,۱۴۰۳ | ۸:۲۷ ق.ظ

3397

5

بدون دیدگاه

دوران امام هادی و مسئله مهم امام‌شناسی

امام‌جمعه شهرستان بیضا مطرح کرد: امام هادی علیه‌السلام دهمین پیشوای شیعیان در سوم ماه رجب سال ۲۵۴ هجری قمری در سامرا در زمان خلافت معتز به شهادت رسیدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح اقلید و به نقل از شیرازه حجت‌الاسلام بانشی بیان کرد: حضرت امام ابوالحسن، علی‌النقی‌الهادی علیه‌السلام، ملقب به امام هادی علیه‌السلام، دهمین پیشوای شیعیان، در ۱۵ ذی‌الحجه سال ۲۱۲ هجری قمری، در اطراف مدینه منوره، در محلی به نام «صریا» متولد شدند.

امام‌جمعه بیضا همچنین گفت: پدر بزرگوارشان، حضرت امام جواد علیه‌السلام و مادرشان بانوی گرامی سمانه مغربیه است که بانویی بافضیلت و باتقوا بود.

وی بیان کرد: امام هادی علیه‌السلام در سال ۲۲۰ هجری، پس از شهادت پدر ارجمندشان؛ حضرت امام جواد علیه‌السلام به امامت رسیدند. پس از ۳۳ سال امامت، در سامرا در زمان خلافت معتز به شهادت رسیدند.

خاستگاه تربیتی امام‌هادی چگونه بود؟

بانشی گفت: هر کدام از امامان و رهبران دینی ما بر اساس اقتضائات زمانی پیش می‌رفتند. بعد از جریان خلیفه سوم که امام علی به عنوان خلیفه چهارم معرفی شدند، زمام حکومت را در دست گرفت و از آن زمان بی‌عدالتی غوغا کرد و حضرت علی علیه‌السلام روی مسئله عدالت کار کردند.

حجت‌الاسلام بانشی بیان کرد: در آن زمان نتوانستند با عدالت حضرت علی علیه‌السلام سازگاری کنند و قسمت عمده دوران خلافت حضرت علی علیه‌السلام در جنگ گذشت و جنگ‌های بزرگ و طولانی در دوره امام علی علیه‌السلام رخ داد.

امام‌جمعه بیضا گفت: امامان ما با توجه به شرایط، کارهای تربیتی انجام می‌دادند؛ مثلاً در زمان امام حسین علیه‌السلام قیام و مسئله عاشورا به وجود آمد و رویکرد امام تغییر کرد. ما می‌بینیم در زمان امام سجاد علیه‌السلام که کلاً رویکردش با امام حسین فرق می‌کند.

وی گفت: کتاب انسان ۲۵۰ساله که در آن بیانات مقام معظم رهبری با نگاهی یکپارچه به سیره سیاسی و روش مبارزاتی ائمه علیه‌السلام به صورت مکتوب گردآوری شده است.
در این کتاب یعنی کل اهل‌بیت یک انسان حساب می‌شوند با یک فکر و یک نگاه ولی روش‌ها متفاوت است.

بانشی گفت: روش‌های هر امام با امام قبل و بعد از خود متفاوت است، روش امام سجاد کجا و پدر گرامیشان امام حسین کجا، همه این‌ها بستگی به اقتضائات زمانی دارد.

بانشی بیان کرد: زیر بنای فعالیت مسائل فرهنگی در زمان امام سجاد آغاز می‌شود و بعد از آن امام کاظم، امام رضا و امام جواد علیه‌السلام بر همین اساس در مسائل فرهنگی و نرم‌افزار تلاش می‌کنند.

وی گفت: دوران امام کاظم علیه‌السلام به‌خصوص امام رضا علیه‌السلام دوران طلایی حساب می‌شود. دوران امامت امام هادی که شروع می‌شود دشمن دیگر نمی‌تواند مسئله فرهنگی و نرم‌افزاری را تحمل کند و شروع به اذیت و آزار امامان می‌کند. در این هنگام هست که روش امام هادی در آن بحث جامعه کبیره و امام‌شناسی مسئله خیلی مهمی می‌شود.

بانشی بیان کرد: اگر شخصی در مسئله امامت و ولایت‌فقیه مشکلی پیدا کند انگار باخته است و اینجاست که مسئله ولایت خیلی‌خیلی اهمیت پیدا می‌کند.
گویا در زمان امام هادی مسئله امامت مشکل پیدا می‌کند و امام هادی یک شناسنامه‌ای برای اهل‌بیت درست می‌کنند که همان جامعه کبیره است.

امام‌جمعه بیضا گفت: جامعه کبیره یک امام‌شناسی به تمام معناست. مسئله امام‌شناسی در جامعه کبیره می‌تواند یک کار تربیتی درزمان امام‌هادی باشد.

وی گفت: با مطالعه و خواندن جامعه کبیره می‌شود نکته‌های مهمی برداشت کرد جامعه کبیره‌ای که توانست یک سیاستمدار را تربیت و یک جهان را تکان دهد. حضرت امام خمینی رحمةالله‌علیه از کسانی بودند که خواندن زیارت جامعه کبیره را ترک نمی‌کردند.

بانشی با بیان خاطره‌ای به نقل از سید احمد خمینی گفت: امام خمینی سال‌هایی که در نجف بودند هرروزه به زیارت حرم امام علی علیه‌السلام می‌رفتند و جامعه کبیره را می‌خواندند. اینجاست که در دل جامعه کبیره شخص سیاست‌مداری به وجود می‌آید که تمام جهان را تکان می‌دهد. عصر امام خمینی که نشات گرفته از جامعه کبیره است.

انتهای پیام/
برچسب ها : , ,

https://sobheeghlid.ir?/p=3397